körkortsfrågor – faq

Här finner du svaret på en rad vanliga frågor som rör körkortsfrågor – så kolla gärna här om det finns något som känns oklart!

Frågor och svar om körkortsfrågor

Kan ni tipsa någon sajt som har körkortsfrågor?

Ja, av de tjänster vi testat anser vi att Körkort.se är den bästa sajten – den har bäst frågor, snyggast design, mycket bra kundsupport och konkurrenskraftiga priser.

Kan jag verkligen klara teoriprovet bara genom att plugga med körkortsfrågor?

Ja, nästan alla kan klara teoriprovet bara genom att använda körkortsfrågor, bara de lägger ner tillräckligt med tid på sina studier. Dock kanske man känner sig säkrare om man kombinerar studierna med traditionellt pluggande med körkortsböcker eller på trafikskola, det hela är väldigt individuellt och beror på en rad faktorer såsom inlärningsförmåga och förkunskaper.

Är frågorna likadana som de som kommer på kunskapsprovet?

Nej, exakt likadana är de inte. Eftersom det enligt lag är förbjudet att kopiera innehållet i kunskapsprovet är frågorna skapade för att vara så lika som möjligt. Vissa frågor kanske är identiska av en slump, men att ha exakt likadana körkortsfrågor som på det riktiga provet skulle vara olagligt.

Hur vet jag att körkortsfrågorna verkligen liknar de som kommer på det riktiga kunskapsprovet?

De större seriösa sajterna har spenderat mycket tid och pengar på att ta fram körkortsfrågor som förbereder den som pluggar på allra bästa sätt. Därför rekommenderar vi som vi ovan skrev Körkort.se, som har bra frågor som verkligen liknar de som kommer på kunskapsprovet.

Hur mycket tid måste jag lägga ner på att plugga körkortsfrågor?

Det är omöjligt att svara på. Alla är olika och har olika läshuvud vilket gör att tiden som man måste lägga ner varierar kraftigt. Tänk också på att inlärningstiden varierar beroende på förkunskaper – om du suttit mycket i bilen som passagerare med en förare som förklarat trafikreglerna för dig och vad de olika skyltarna betyder kommer du förmodligen behöva spendera mindre tid än någon som inte har dessa förkunskaper. Generellt handlar om att lära sig teorin och känna sig säker, du måste också lära dig alla vägmärken – hur lång tid du behöver för detta vet bara du själv!

Måste jag verkligen gå igenom svaren på körkortsfrågorna också?

Du måste självklart inte gå igenom svaren och läsa varför svar A är rätt och svar B är fel, du pluggar som du själv önskar. Dock kommer du garanterat lära dig snabbare och mer om du går igenom svaren och läser svarsförklaringarna – det är högst rekommenderat att du gör detta!

Hur vet jag om körkortsfrågor verkligen passar mig?

Det finns bara ett sätt att ta reda på detta – testa! Sajten som vi rekommenderar, Körkort.se, låter dig prova tjänsten gratis så att du kan bilda dig en uppfattning om huruvida sådant teoripluggande passar dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *